Прогнози за Форекс Пазара за 21-25 Януари 2019

Седмицата започна спокойно, без никакви изненади. Затова и не бързах да публикувам рано рано моите прогнози. Обичам да изчаквам пазара в понеделник сутрин да ми подскаже какво ще прави. Това е и една от причините обикновено да публикувам след отварянето на Лондон.

За да не се повтарям как се търгуват моите форекс анализи и форекс прогнози, пускам линк към статията ми на тази тема.

И, естествено, за тези, които са пропуснали прогнозите от миналата седмица, могат да ги прегледат тук.

Днес започваме с AUDJPY в очакване за къса позиция.

Цената достигна до определената от мен зона още в началото на месеца. Вече прави три пъти опит да пробие нагоре и за сега е неуспешно.

Очаквам да видя хубав импулс надолу, пробивайки наклонената ми тренд линия. Поради големите барове от началото на месеца, чертаенето по графиката е малко изкривено.

Но аз като цяло игнорирам такива барове и те не участват в моя форекс анализ.

AUDJPY 2019-01-21
AUDJPY 2019-01-21

EURUSD – все още за мен е в мечо настроение.

Търся къса позиция, но задължително ще изчакам корекция в зоната 1390 – 1430. Минаваме на 4 часа и търсим екшън прайс формация или бар, който да ни потвърди входа за къса позиция.

EURUSD 2019-01-21
EURUSD 2019-01-21

EURAUD – цената в момента е на силно ниво на подкрепа.

Това ниво няколко пъти се е доказало като силно ниво на съпротива и сега цената е отново на него и то действа вече като ниво на подкрепа.

В момента го наблюдавам и търся вход за дълга позиция. На 4 часа вече има вход, но аз лично ще изчакам на 4 часа цената да затвори над синята зона и тогава ще влезна в сделка.

EURAUD 2019-01-21
EURAUD 2019-01-21

 

EURCAD – къса позиция.

Наблюдавам валутната двойка да завърши корекцията си, без да продължи на горе. Очаквам тази корекция до нивата на синята зона и там ще търся вход за къса позиция.

EURCAD 2019-01-21

 

EURJPY – къса позиция.

Ситуацията е подобна на EURCAD. Чакам корекцията да завърши на нивото на синята зона и там ще търся вход за къса позиция.

EURJPY 2019-01-21
EURJPY 2019-01-21

Всички валутни двойки, свързани с GBP умишлено пропускам. Дори и да виждам няколко с потенциал, не искам да Ви подвеждам и да рискувате капитала си. При паунда се очакват прекалено много противоречиви неща и не мисля да рискуваме с него. Така че тази форекс прогноза няма да съдържа анализи на инструменти, в които участва британския паунд.

USDJPY – продължавам чакането за къса позиция.

Почти нищо не се е променило тук от последните ми публикации. Имам две формирани зони за корекция. Това означава, че ще влезна в къса сделка във всяка от зоните, в които ми формира сигнал за вход.

USDJPY 2019-01-21
USDJPY 2019-01-21

Напомня: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

Желая Ви успешна и ползотворна седмица! Не забравяйте да споделяте отдолу в коментарите Вашите резултати.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.