Прогнози за Форекс Пазара за 08-12 Април 2019

ВАЖНО: Как се търгуват тези прогнози?

Прогнозата за първата седмица на Април можете да намерите тук.

За тази седмица съм подготвил следните инструменти:

CADCHF – подготвя се за дълга позиция

Въпреки, че миналата седмица търсихме къса позиция при този инструмент, така и не получихме основание за вход. Проби съпротивата на горе с голям импулс и образува Инсайд бар над новата подкрепа. През останалата седмица цената остана вътре в бара и през тази седмица ще наблюдавам за Пин бар или в зоната на подкрепата, който да ми даде основание за дълга позиция, или пробив на горе над Инсайд бара.

CADCHF
CADCHF

CADJPY – Продажба

Цената достигна до зоната на съпротива. От Понеделник имаме Инсайд бар, в който остана цената през цялата седмица. Затваряне под този бар или под Пин барът от Сряда ще ми даде основание за къса позиция.

CADJPY
CADJPY

EURCAD – Продажба

Чудесно отблъскване от зоната на съпротивата. Вероятно още в понеделник ще имаме основание за къса позиция при този инструмент. Петъчния бар е чудесно потвърждение и или може да поставите чакаща къса на 50% от размера на бара или чакаща на няколко пипа под него. Това зависи от нивото Ви на риск.

EURCAD
EURCAD

NZDCAD – Продажба

Инструментът проби подкрепата и тя вече е съпротива. Очаквам корекция до тази съпротива и там ще търся основание за къса позиция.

NZDCAD
NZDCAD

NZDCHF – Възможност за покупка

Инструментът стои стъпил върху подкрепата вече няколко дни. Това не е основание за покупка, защото тя може да не издържи и да бъде пробита на долу. Но хубав Пин бар в тази зона веднага ще ни даде основание за покупка, която да държим до горния край на рейнджа.

NZDCHF
NZDCHF

В Понеделник сутрин, след отварянето на Лондон, ще преценя дали има и други подходящи инструменти за търгуване и ще направя нова публикация с тях.

Напомняне: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

Желая Ви успешни сделки!

Не забравяйте да споделяте отдолу в коментарите Вашите резултати, препоръки или критики.

Коментари (2)

Здравей, Иван 🙂
Ще ти отговоря подробно на всички въпроси на мейл, защото тук няма да мога да се събера в пространството за писане, а и не мога да прикачвам графики, за да е нагледно.

Здравей, Николай
Благодаря ти за поредната изпратена седмична прогноза за 8-12 април. Моля за по-подробна информация по някои от графичните ти скрийншотове, които прилагам като въпроси със съответно прикачени файлове:
А/ Прогноза 08-12 април 2019: CADCHF D1
По какви критерии е определено като Подкрепа ценовото ниво 0,73534 (да го наречем осреднена цена на тази конкретна зона на Подкрепа)? Въз основа на кои докосвания на сенки/close нива на кои свещи е определено?
Прогноза 08-12 април 2019: NZDCAD D1
По какви критерии е определено като ключова Съпротива това ценово ниво 0,90914 (да го наречем осреднена цена на тази конкретна зона на Съпротива)? Въз основа на кои докосвания на сенки/close нива на кои свещи е определено?
Б/ Търгуваш с използване на осцилатора Williams %R, почти винаги с период (4), а доста рядко с период (5)? Каква е принципната логика за тази разлика? Ние, начинаещите, как да я прилагаме, ако това е съществен момент в трейдинга?
Благодаря ти предварително за отговорите на въпросите ми. Успешен трейдинг.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.