Прогнози за Форекс Пазара за 21-25 Октомври 2019

Едно кратко напомняне: Как се търгуват моите прогози?

Нова седмица, нов късмет 🙂

Само както ни е ясно на всички, късмета играе много малка роля в нашия бизнес. Трябва упорита работа, желязна дисциплина и много чакане.

AUDJPY – Продажба

Инструментът влезна в зоната на съпротивата. Сега идва нашият ред. Наблюдаваме инструмента как ще реагира вътре в зоната. При пробив на съпротивата, ще изчакаме обратна корекция до зоната и тогава ще купуваме. При слабост вътре в зоната, пък, ще търсим сигнал за продажба. Пускам инструмента със статус продажба, но всъщност е за наблюдение. Все пак направи по-високо дъно, което означава, че биковете са надделели. Така че не се хвърляйте директно да продавате, а наблюдавайте и анализирайте движението на цената.

AUDJPY
AUDJPY

CADJPY – Купуваме

Прочетете анализа от миналата седмица за този инструмент отново. Утвърдителен пробив над зоната ме придвижва към лагера на биковете. Сега ми остава да чакам цената да коригира обратно до бившата съпротива, която вече ще играе роля на подкрепа. Пин бар на 4 часа при тази корекция ще е моят сигнал за покупка.

CADJPY
CADJPY

EURAUD – Продажба

Инструментът е в зоната за корекция. Направи опит да пробие съпротивата, но за сега неуспешен. Дали ще видим пробив на накронената тренд линия и потвърждаване на движението на долу?

EURAUD
EURAUD

EURJPY – Продажба

Въпреки сериозния бичи възход на цената, мисля че достигна силна зона на съпротива. Ще търся слабост в тази зона, която да ми даде основание да продавам.

EURJPY
EURJPY

EURUSD – Купуваме

От доста време не бях говорил за покупка на евро. Но явно сега момента е такъв. Естествено, когато казвам покупка, нямам в предвид с отварянето на сесията да купим. За целта ни трябва корекция и според мен това означава минимум до 1.1075 или малко по-ниско до оранжевата зона. Ще чакам такава голяма корекция, преди да купя, защото цялото това импулсно движение на горе може да се окаже просто една дълбока корекция и продължаващо мечо движение. Измервайки с любимото ми фибоначи на последното низходящо движение, цената в петък е навлязла в зоната на 50%-ната корекция.

Без изобщо да ме изненада, още в понеделник може да достигне 61.8%, което съвпада с предишна зона на съпротива и нивото на ЕМА200. И след дова просто да си проължи натиска на мечките. Но не пробие ли над 61.8%, определено ще търся възможност да купя в зоната от 1.1080-1.1040

EURUSD
EURUSD

Прескачам отново всичко, свързано с GBP. Докато не излезнат или категорично не останат в Европа, няма да давам прогнози, свързани с паунда.

NZDCAD – За Наблюдаване

Нека сложим този инструмент под наблюдение. И той се намира в зона за корекция, но пък двойното дъно дава малко предимство на биковете в този момент. Наблюдавайте как ще се развива цената в тази зона и какво ще направи. Както винаги пробив на горе не означава незабавен вход. Чакаме да пробие, след това да коригира обратно до зоната и накрая екшън прайс сигнал за покупка. И обратно – слабост в зоната и екшън прайс сигнал за това – продажба.

NZDCAD
NZDCAD

Напомняне: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация.
Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.

Желая Ви успешни сделки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.