Търговците остават предпазливи по отношение на огнището на Коронавирус в Китай, което вече се е разпространило и в САЩ. В момента стерлингът, еврото и доларът са по-силните валути. Канадският долар се търгува смесено, очаквайки решението за лихвения на BoC и доклада за CPI.

Решението на BoC е основен акцент днес, заедно с канадската инфлация

Изглежда, че централната банка омаловажи някои низходящи изненади в последните икономически данни. Очаква се Банката на Канада да запази стабилен лихвения процент на 1,75% и да зададе нов тон за 2020 г.

Определен слой от глобалната несигурност на търговския фронт (САЩ-Китай и USMCA) вече е премахнат. Пазарите, обаче, може да са надценили положителните развития, излагайки лунито на низходяща корекция, ако управителят на BoC представи предпазливи коментари относно представянето на страната през 2020 г. И все пак, намалението на лихвата през 2020 г. може да не е от полза за политиците, тъй като домакинствата продължават да остават силно задействани. Следващият ход на банката ще зависи много от данните.

Канадският долар готов за пробив, подхранен от BoC

По-специално, BoC може да приветства пробива в Brexit, облекчаването на търговското напрежение САЩ-Ситай и одобрението от Сената на USMCA, изразявайки оптимизъм относно бизнес настроенията в Канада. И все пак, когато САЩ и Китай преминат към втората фаза на преговорите, която се очаква да бъде по-сложна, а Великобритания започва преговори за бъдещи търговски отношения с ЕС, Стивън Полоз (чийто мандат приключва през юни) може разумно да подчертае че негативните рискове могат да се появят отново през втората половина на годината.

USD/CAD вече започва да върви нагоре на фона на нежеланието за риск. Така че ако BoC звучи по-предпазливо, бихме могли да видим голям пробив в посока нагоре, който да отведе двойката над 1.31. Ако обаче Полоз остане оптимистичен и омаловажи скорошната слабост, канадският долар ще скочи не само срещу долара, но и всички основни валути. USD/CAD може да обърне надолу, за да тества отново зоната 1.3030-1.2950.

Технически анализ на USD/CAD

Интрадей сигналите по USD/CAD остават неутрални, докато търговията с рейнджа продължава. В посока нагоре, ясен пробив над 1.3104 ще потвърди краткосрочното дъно при 1.2951. След това би трябвало да се наблюдава по-нататъшно покачване до 55-дневната EMA (в синьо, сега на 1.3129). Убедителен пробив над там ще насочи биковете към съпротивата 1.3327.

Дневна графика на USD/CAD
Дневна графика на USD/CAD

В посока надолу, спад под подкрепата 1.3031 ще обърне изгледите в низходящи за ретестване на 1.2951. Ясен пробив под това ниво ще възобнови по-големия спад до 100% проекция от 1.3564 до 1.3016, приложена от 1.3327 при 1.2779.

В по-дългосрочната картина покачването от 1.2061 (дъното за 2017 г.) може да е завършило на 1.3664, след като цената не успя да пробие 61.8% Фибо корекция от 1.4689 (върха за 2016 г.) до 1.2061 при 1.3682. Структурата на ценовото действие от 1.3664, обаче, сочи че вероятно е просто коригиращо движение. Следователно, докато се очаква по-нататъшно понижение, спадът би следвало да бъде ограничен от 61.8% корекция на ръста от 1.2061 до 1.3664, при 1.2673. Независимо от това, убедителен пробив  под 1.2673 ще върне фокуса на мечките върху 1.2061.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.