Биковете се съвземат въпреки разпространението на вируса

Пазарите продължават да се търгуват в консолидационен режим и днес. Американските акции обърнаха по-ранните загуби, за да затворят по-високо, игнорирайки скока в случаите на Коронавируса. Азиатските пазари са смесени тази сутрин. На валутните пазари всички основни двойки и кросове са ограничени в рамките на рейнджовете от миналата седмица. Йената, канадския и щатския долари са на червена територия. AUD/USD пък се търгуваше нагоре-надолу вчера, като първоначално се опита да направи рали, преди да върне печалбите.

С оскъдният икономически календар и празниците в Китай, тази сутрин купувачите по AUD/USD избраха да не се концентрират върху широкия песимизъм, подкрепен от пандемичните страхове и тревогите от търговската война. Макар и ограничени, тези движения може би се дължат на вътрешните данни, които предполагат липса на скок в новите случаи, за разлика от тежките ситуации в някои щати на САЩ, а напоследък и в Европа и Великобритания.

Новите +34 500 инфекции за втори пореден ден в САЩ и по-високите от очакваното молби за безработица не спряха подобрението в апетита за риск, тъй като акциите на американските банки поведоха пазара заради очаквано отпускане на капиталовите правила. Бе съобщено, че американските регулатори ще облекчат правилото Volcker и ще позволят на банките да увеличават инвестициите във фондове за рисков капитал и да освободят капитал, който иначе би бил предназначен за сделки с деривати.

По-късно днес еврозоната ще пусне данните за паричното предлагане M3. След обяд САЩ ще освободят личните доходи и разходи, заедно с PCE инфлацията.

AUD/USD с неутрални към мечешки изгледи в краткосрочен план

Дневна графика на AUD/USD
Дневна графика на AUD/USD

 

Интрадей сигналите по AUD/USD остават неутрални и техническите перспективи остават непроменени. В момента двойката се търгува в сравнително добре определен диапазон между 0.68 и 0.70.

Очаква се моделът на корекция от 0.7064 да има още един спад преди завършването си. В посока надолу ясен пробив под 0.6776 ще насочи мечките към 38.2% Фибо корекция на ръста от 0.5508 до 0.7064, при 0.6470. Честно казано, с повишаване на процента на инфекция по света би имало логика австралийският долар да отстъпи назад.

Независимо от това, убедително движение над 0.7064 ще продължи възобновяването на 0.5508 вместо това. Докато медта изглежда възходящо, озито би могъл да получи и положителен тласък в близко бъдеще. Следващата зона на съпротива е между 0.7160 – 0.7205.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.