Чувства за предпазливост обгърнаха финансовите пазари в четвъртък, тъй като инвеститорите очакват данни от САЩ, които би трябвало да предложат повече улики за инфлацията, икономическия растеж и перспективите за паричната политика. Доларът се приближи до седмичен връх спрямо основните валути. Еврото спадна под 1.22, но може да ограничи понижението си до 1.2100/50, където отскокът изглежда възможен. Озито изглежда стабилно, докато паунда отново се вдигна, за да тества 1.42. USD/JPY също се покачи и може да тества 110.

Азиатските акции поставиха глобалните акции на пътя на седмия ден на печалби в петък. Инвеститорите се обзалагат, че САЩ ще изведат света от пандемията COVID-19, като фокусът се насочи към увеличаване на разходите от администрацията на Байдън за няколко трилиона долара.

За дългосрочна или спекулативна търговия с акции, може да се абонирате на нашия сайт.

Американските инфлационни данни на фокус в петък

Днес от икономическите данни основният курс за седмицата ще бъде основният доклад за PCE. Този индикатор е предпочитаната мярка на инфлацията на Фед и идва без колебания, причинени от движенията в цените на храните и енергията. Пазарите очакват индексът да се е увеличил с 2.9% на годишна база през април, което ще е най-силният годишен ръст от 1992 г. насам.

Ако този доклад отговори или надхвърли очакванията, това може да комбинира инфлационните страхове със спекулации, че Фед ще действа по-скоро, отколкото по късно. Въпреки че Фед даде ясно да се разбере, че всяко повишаване на инфлацията е преходно, по-голямо от очакваното увеличение може да отведе USD/JPY по-високо. Въпреки това, всяка печалба може да бъде смекчена от личните доходи и личните разходи, които се очаква да бъдат по-меки.

Традиционно по-слабите от очакваните данни в САЩ биха изпратили USD/JPY по-ниско, но това не е така днес. Покупките в края на месеца и по-високите лихвени проценти днес може да помогнат на двойката да се повиши.

USD/JPY се е вдигнала добре и може да тества 110

Дневна графика на USD/JPY
Дневна графика на USD/JPY

 

Американският долар започна силно покачване от дъното 108.55 спрямо японската йена. USD/JPY отскочи силно вчера и сега тества горната граница на рейнджа от 108.34 – 109.77. В този момент интрадей сигналите ми iа неутрални с превес нагоре. В посока нагоре, ясен пробив над 109.78 ще възобнови рикошета от 107.47 за нов тест на 110.96.

Въпреки това, индикаторът RSI се намира в свръхкупена територия на 4-часовата графика, така че двойката може да е готова за отдръпване, особено след корекциите в края на месеца! В посока надолу убедителен пробив под 108.34 ще обърне изгледите обратно за надолу за тестване на подкрепата 107.47 и по-долу.

Дневна графика на GBP/JPY
Дневна графика на GBP/JPY

 

От друга страна, пробивът на GBP/JPY над 154.82 показва възобновяване на възходящия тренд. Сегашното рали трябва да се насочи първо към ключовата съпротива 156.60/75. Убедително движение там ще доведе до по-голям възходящ ефект и ще насочи биковете към 61.8% проекция на ръста от 133.03 до 153.40, приложена от 149.05 при 161.63.

В посока надолу е необходим пробив под подкрепата 153.83, за да се индикира краткосрочен връх. В противен случай перспективата ще остане възходяща в случай на отстъпление.

 

Автор: Силвия Велчева

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Минали резултати не са гаранция за бъдещи успехи.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.