Прогнози за Форекс Пазара за 16-20 Март 2020

Забележка 1: Как се търгуват моите прогнози?    В Абонаментната част на сайта подавам точни параметри на всяка сделка!
Забележка 2: От изключително значение е да търгувате с брокер, който предлага истинска графика тип ‘New York Close Charts‘, (истинска 5-дневна графика, която съвпада с New Zealand Open и New York Close). Можете да свалите демо или да се регистрирате, за да тествате от ТУК 
Забележка 3: Моите прогнози и анализи не са съвет или препоръка за търговия или инвестиране, а само образователна и обща информация. Не купувайте и продавайте на сляпо пазарите/продуктите, обсъждани в този бюлетин, направете свои собствени проучвания и осъзнавайте рисковете и възнагражденията.
Забележка 4: Всички графики са на ДНЕВНА времева рамка, освен, ако изрично не съм посочил, че е друго.
Забележка 5: Прочетете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за Инвестиционния Портфейл в Акции, през Револют, който предлагаме на нашите клиенти.
Забележка 6: Ако искате да получавате моите ежедневни прогнози и анализи за Форекс Търговия (а не само седмичният обзор, публикуван тук), регистрирайте се през тази връзка. В секцията за абонати публикувам ежедневни, конкретни сделки с нива, стопове и таргети.

Здравейте, трейдъри и спекуланти!

Пазарите напълно започнаха да откачат… Цялата тази волатилност е пълна лудост. Май до сега не бях виждал в понеделник сутрин повечето инструменти да са направили по 2 фигури, като дори евро долар е на близо фигура и половина.

Каквото и да търгувате, на който и пазар да се изявявате, много Ви моля да прочетете внимателно следните редове: Заради огромната волатилност на всички пазари Ви моля да разширите задължително стоповете си. Намалете обема на всяка позиция, в която влизате. Имате ли възможност, не дръжте позиции отворени през уикендите.

Аз, лично, продължавам да стоя на страна от пазарите и само ги наблюдавам. Вече втора седмица не съм отварял нито една сделка. И не мисля, че ще отворя, поне докато не се нормализират леко нещата. Поне според мен няма как да се търгува нормално на барове от по няколко фигури. Стопа трябва да е толкова далече, че трябва да отваряме ордери с микро лотове. Дори мислех да не правя преглед на пазара, но след няколко нетърпеливи мейла реших, че все пак трябва да публикувам мнението ми.

И така, препоръчвам да стоите на страни от пазара за сега, но ако все пак отваряте сделки, обмисляйте много добре обема им и къде да поставяте стопа.

AUDUSD

Инструмента се намира на двугодишно дъно. Последно е бил тук през октомври 2008. Спускането до тук беше стремглаво. Очаквам да има реакция на пазарите при достигането му. Или ще видим агресивен пробив, или цената ще се оттласне на горе. И при двата варианта не се влиза в сделка без екшън прайс потвърждение.

AUDUSD 2020-03-16 at 7.52.20
AUDUSD 2020-03-16 at 7.52.20

EURUSD

Както видяхме през последните месеци, зоната между 1.10 – 1.09 е силна за този инструмент. Дали ще видим възможност за покупка? Може би, ако се нормализират малко нещата, може и да видим сигнал за покупка. Но при последните няколко бара, дневните движения са толкова големи, че нищо нормално не виждам тук. Въпреки всичко, ако сте решири да търгувате, наблюдавайте инструмента в тази зона.

EURUSD 2020-03-16 at 7.56.05
EURUSD 2020-03-16 at 7.56.05

GBPUSD

След пробива на критичната зона, инструмента определено е в мечо настроение. Въпреки всичко не може просто да се хвърлим в сделка. Добрият вариант беше при пробива на зоната (в синьо) да се върне за тест и да ни даде сигнал за вход. Но изсипването беше главоломно, така че сега чакаме нова корекция. Нова зона за корекция има на 1.2520-1.2560. Влизайки в тази зона, може да се търси сигнал за къса позиция.

GBPUSD 2020-03-16 at 8.00.39
GBPUSD 2020-03-16 at 8.00.39

NZDUSD

Още един инструмент, който не е бил на това дъно от години. Такива дългогодишни дъна (или върхове) са интересни места за наблюдение. Всеки пробив или отблъскване могат да дадат добър вход.  Настроенията определено са мечи и затова е по-логично да търсим вход при пробив на нивото. Но тук отново екшън прайс ще ни помогне да се ориентираме. Пробив и тест обратно със сигнал е къса позиция. Отблъскване със екшън прайс сигнал е дълга позиция. Долната графика е на месечна времева рамка.

NZDUSD 2020-03-16 at 8.04.51
NZDUSD 2020-03-16 at 8.04.51

USDCHF

След това голямо мечо изсипване, инструмента коригира сега. Корекция в зоната .96-.9650 оже да ни даде добра възможност за къса позиция.

USDCHF 2020-03-16 at 8.07.24
USDCHF 2020-03-16 at 8.07.24

Пожелавам Ви приятна търговия и не забравяйте Ако искате да получавате моите сделки и реална Форекс Търговия (а не само седмичният обзор, публикуван тук), регистрирайте се през тази връзка. В секцията за абонати ще публикувам ежедневни, конкретни сделки с цена за вход, стоп и таргет.

И сега следва един пример как изглеждат моите сделки в абонаментната секция.

EURUSD – Продажба

EURUSD 2020-01-26 at 11.19.11
EURUSD 2020-01-26 at 11.19.11

Какво представлява всичко, което виждате на примера?

Първо, текущия тренд на цената е Мечи. Цената изпълни перфектна Глава с Рамене и то в зона на силна съпротива. В ляво от фигурата има двоен връх. Това ми даде основание, при екшън прайс сигнал (Пин бар) да подам параметри за вход в абонаментната част на сайта. Затова и в момента всички колеги, които са направили абонамент са с отворена къса позиция при Евро. Сега чакаме или ясен екшън прайс сигнал да излезем от сделката, или тя да достигне изчислените таргети.

*** Моите сделки обикновено продължават от един ден до месец. Аз изцяло защитавам тезата, че няма нужда от непрекъсната търговия с десетки и стотици сделки на месец, за да постигна желаната от мен доходност. Счетам, че 5-10 изчистени сделки на месец, с поне 50% успеваемост, носят много по-добра възвращаемост. За тези от Вас, които решат, че могат да ми се доверят и ме последват в абонаментната част на сайта, ще видят, че съм прав 🙂

Ако съм успял да възбудя любопитството Ви, може да прочетете по-подробно за предлаганите към настоящия момент услуги от мен.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.