Защо трябва незабавно да започна изграждането на Дивидентно портфолио?

Това е лесен, сигурен и достъпен начин за дългосрочна инвестиция, чиито плодове ще берете в годините, в които работата няма да Ви е приоритет.

А най-хубавото е, че колкото по-скоро започнете изграждането на своето Дивидентно портфолио, толкова повече приход ще натрупате през следващите години. При тази стратегия е от изключително значение да започнете колкото се може по-рано.

ВРЕМЕТО Е ВАШ СЪЮЗНИК И РАБОТИ ЗА ВАС!

Какво трябва да знаем за Дивидентното портфолио?

Това е умен начин да инвестираме капитал в сигурни и стабилни компании, които не само поддържат редовното изплащане на дивидент, но имат практика и да го увеличават ежегодно.

ТАЙНАТА НА УСПЕХА СЕ КРИЕ в търпението, постоянството и реинвестирането на спечелените средства.

Поради тази причина взехме решение да започнем изграждането на такъв портфейл и в нашата инвеститорска общност. А как точно ще правим това, можете да прочетете в следващите редове.

Ключови показатели, на които трябва да отговарят компаниите, които ще присъстват в дивидентното ни портфолио:

 • Стабилен и зрял бизнес;
 • Голяма вероятност да увеличават дивидентите си всяка година и да са го правили минимум 25 години назад;
 • Малка вероятност да намалят дивидента си в бъдеще, което и ще бъде причина за спиране да се инвестира в тази компания или дори продажба.

Запитйте се следното: Кой не иска да притежава компания с добри постижения и постоянно увеличаване на възвръщаемостта си към акционерите?

Получаването на дивиденти е една от двете основни причини хората да инвестират в акции. Другото е капиталова печалба от всяко увеличение на цената на акциите, какъвто е и нашия друг дългосрочен портфейл – инвестиционният ни портфейл.

Инвеститорите, ползващи тази стратегия, гледат на своите портфейли като на машини, генериращи доход. Те измерват своя успех не с последната пазарна стойност на портфейла, а чрез стойността на дивидентите, които на всеки месец влизат в сметката им.

Ако изберете тази стратегия за инвестиране, можете да бъдете сигурни в едно нещо – времето Ви за пенсиониране ще дойде по-скоро, отколкото сте очаквали.

Защо съм сигурен в успеха на този тип инвестиция и на този вид портфейл?

Стабилност на дивидентите

В сравнение с променливата стойност на цената на акцията, доходът от дивидент е относително стабилен. Компаниите са склонни да увеличават дивидентите си постепенно, тъй като техният бизнес става по-печеливш. И за да разберете това, което казвам, ето един пример: Цената на компания XYZ е $100 и изплаща годишен дивидент от $5 за акция. Ако, поради някаква причина, цената на акция спадне до $80, това не означава спад и на изплащания дивидент. Компаниите обикновено продължават да изплащат същия дивидент и дори го увеличават на годишна база. Тоест дори и при цена от $80 за акция, тази компания ще изплати отново $5, като дори е възможно да увеличава тази стойност с 5 до 10% годишно.

Тази стабилност се подкрепя от факта, че компаниите не изплащат 100% от доходите си като печалба. Те обикновено плащат между 20% – 70% от печалбата си като дивидент. Те запазват остатъка, за да реинвестират в своите операции.

Награждаваща прогресия

Силните дивиденти, съчетани с редовни, ежемесечни инвестиции в портфейла, със сигурност ще доведат до постоянно нарастващ поток от доходи.

Този плавен напредък премахва част от несигурността около закупуването на акции и инвестициите на фондовия пазар.

Кое преживяване бихте предпочели:

 • Да проследявате линията на стойността на портфолиото си на зигзаг, докато тя се движи нагоре и надолу в отговор на пазарните новини, като влияе на настроението Ви нагоре и надолу?
 • Или да начертаете месечните си приходи от дивиденти, като наблюдавате постепенното им нарастване с течение на времето?

Доходът от дивиденти има тенденция да нараства постепенно и стабилно в сравнение с цените на акциите.
Друг полезен момент е осъзнаването, че както дивидентите на акция, така и броят на акциите във вашия портфейл се увеличават с времето. Това се чувства като двойна победа и винаги влияе добре на самочувствието и портфейла Ви.

Какви ще бъдат основните ми критерии за избор на компаниите за този портфейл?

Използвам няколко конкретни инструмента, които съм създал, за да филтрирам хиляди фирми по строги критерии. Някой от тези критерии включват:

 • Минимална дивидентна доходност от 2.0%. Това гарантира, че инвестицията може да върне разумна сума и има политика за изплащане на дивиденти, по-високи от средното ниво.
 • Минимално покритие на дивидент, тоест проверявам дали компанията има достатъчен буфер между печалбата и изплащането на дивидент и може ли да си позволи това с наличните свободни парични потоци.
 • Непрекъснато увеличаване на стойността на изплащаните дивиденти за период от години, много често изисквам минимум 15 години.
 • Стабилни ежегодни приходи, без голяма флуктуация.

Общия брой на критериите, влизащи в анализа ми надхвърля 50 и няма да Ви занимавам с всички. Това, което искам да кажа е, че тежката работа по избор на компания ще извършвам аз и екипа ми, а Вашата работа ще е да инвестирте редовно и ежемесечно.

Винаги съм държал на прозрачността в работата си. Ето защо, освен, че заставам с името си зад всяка една написана дума, аз Ви посочвам пътя на успеха, който аз самият съм извървял.

Какво имам предвид?

Както при всички останали мои услуги, Всички компании, които ще препоръчвам тук за инвестиране, са компании, в които аз съм вложил своя капитал.

В петък, 09 юли 2021 направих първоначалната инвестиция, така че вече има закупени компании и от тук нататък всеки месец ще заделям сума, която да инвестирам в една или няколко компании. Вие трябва да направите същото. Аз притежавам дивидентно портфолио от години и определено вече бера плодовете на това начинание. Мечтата ми е да го постигнем това всички заедно тук.

От личен опит мога да заяви смело следното: Дивидентното портфолио помага и е помагало на мен и моят капитал да избяга от всякакви финансови кризи и се справя чудесно с инфлацията. Реинвестицията на дивидентната ми печалба, от друга страна, ми осигурява по-стабилно натрупване, което ми дава сигурността и спокойствието, от което ще се нуждая след години.

Ще започна създаването и публикуването на серия от статии, разясняващи ползите от изграждането на такова портфолио.

И като заключение…

Инвестирането в Дивидентно портфолио внушава положително мислене. Като измества фокуса от цените на акциите към плащанията на дивиденти, това намалява стреса от инвестирането.
 • Инвеститорите в дивидентно портфолио не се борят с неотговоримия въпрос „Сега ли е подходящ момент за инвестиране на фондовия пазар?“. Вместо това те виждат всяка инвестиция като постепенно натрупване на единици, произвеждащи дивиденти и генериращи доход.
 • Независимо дали пазарът е силен или слаб, всяка покупка ще увеличи очаквания дивидент.
И ако най-лошото трябва да се случи и пазарът се обърне рязко надолу, погледнете разликата между нагласите:
 • Традиционен начин на мислене: „Претърпях сериозен удар. Неотдавнашните ми инвестиции са под вода и направих грешката да инвестирам в тях. Днес щях да съм по-богат, ако не бях инвестирал. Трябва да бъда предпазлив при по-нататъшното инвестиране тази година. “
 • Начин на мислене на дивидентния инвеститор: „Покупната цена за тези единици доход сега е със сериозна отстъпка! Всяка инвестиция от 100 долара ще купи повече дивиденти от миналия месец. Доходността от дивиденти сега изглежда по-висока и това е възможност за закупуване. „

Само една от тези нагласи дава полезен тласък за купуване на ниски цени. И предполагам, че се сещате коя е 🙂

Ако съм успял да Ви заинтригувам, значи си приличаме много повече, отколкото си мислите.

Какво следва сега:

 • Можете да прочетете повече за нашия Дивидентен портфейл като последвате тази връзка.
 • А ако вече сте прочели всичко и искате да се присъедините към нас и да изграждаме заедно едно финансово стабилно бъдеще, възползвайте се от кода за отстъпка, който Ви давам сега и спестете 10% от абонамента си. Последвайте тази връзка, въведете кода за отстъпка DIVIDEND10 и да започваме работа!
 • Ако имате конкретни въпроси към този вид инвестиране, задавайте ги директно под публикацията или ми пишете през контактната форма.

Поздрави,

Николай Тосков

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.